Kids

Tongeren is 100% kidsproof!

Op zoek naar een uitje met de kids? Tongeren heeft een ruim aanbod aan kindvriendelijke activiteiten. De allerkleinste kids vermaken zich in het Pliniuspark, terwijl oudere kinderen zich uitleven in de speeltuin van Stadspark De Motten. Hier kunnen ze ook met een roeibootje varen en mini-golfen.
Slecht weer? Bezoek dan de binnenspeeltuin ActiV. Waterratten haasten zich dan weer naar het binnenzwembad van Sportoase of het buitenbad in het Pliniuspark.
Wil je liever een activiteit met het hele gezin doen? Ga dan op stap met Joris Ambiorix Hoe vaak krijg je de kans om een nakomeling van Ambiorix te ontmoeten? Aan de hand van de rode Mijlpaalroute toont Joris zijn stad en daagt kinderen uit om te spelen, zoeken en raadsels op te lossen.
Doe je liever een kinderzoektocht in een natuurgebied? Bezoek dan het natuurreservaat De Kevie. Samen met Barry de Bever gaan jullie op ontdekkingstocht. Aan de hand van een aantal opdrachten maken kinderen op een speelse manier kennis met de fauna en flora van dit bijzondere natuurgebied. Onderweg voeren ze opdrachten uit en aan het eind van de zoektocht maken ze een wenskaart. Ontdek nog andere leuke verkenningstochten zoals Teseum of bezoek het Gallo-Romeins Museum en leer alles over de oudste stad van België.

 

Overzicht