Mijlpaalroute (rode lus)

Stadswandeling - 2,3 km

Op zoek naar iets educatief maar toch vol met avontuur? Via de Mijlpaalroute stap je door de geschiedenis van Tongeren. Het enige wat jij moet doen is de stapstenen met de gekleurde letter 'M' volgen.

Onderweg geven mijlpalen en gevelborden je interessante info over alle hoogtepunten van het rijke Tongerse erfgoed. Beleef zo op eigen houtje de boeiende geschiedenis van dé oudste stad van België. 

De stadswandeling zit vol met interessante weetjes en locaties. Er zijn drie routes door het historisch stadscentrum en de stadsrand: rood, blauw en groen. Drie op elkaar aansluitende routes zorgen ervoor dat je geen enkele hotspot mist. Je kan je wandeling tot één route beperken. Ben je een echte geschiedenisliefhebber dan kan je twee of drie mijlpaalroutes combineren en zo het verleden van Tongeren ontdekken.

Kinderroute

Stappen er juniors mee? Dan is de rode route ideaal. Een speciaal kinderparcours met spelletjes maakt de wandeling extra leuk voor hen. Ontdek het allemaal in de gratis kinderbrochure, af te halen bij Toerisme Tongeren. De rode mijlpaalroute is een leuke doe-tip voor je familie, vriendengroep, of team tijdens je bezoek aan Tongeren.

Via onderstaande link kan je de rode route digitaal volgen: