Teseum

Schatkamer

Op schattentocht met Servaas

Brand! Brand! Onderneem snel een stoere reddingsoperatie met Servaas. Deze ondeugende misdienaar kent het Teseum gelukkig binnenstebuiten. Samen redden jullie de belangrijkste kunstobjecten uit de Grote Brand die Tongeren in 1677 volledig platlegde. De beloning voor zo’n moedig gedrag? Dat is een eigen schatkistje op het einde van de tour. 

Digitaal interactief museumspel via de audiogids (iPod) voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen.

The Sky is the Limit

Wie zegt dat kunstschatten boring zijn? Die kent zeker deze interactieve tour niet. Via vragen en selfies creëer je onderweg een persoonlijk mood board over je kijk op de wereld, je denken, voelen en dromen. Na de tour kan je je moodboard eindeloos checken, op school of thuis. Cool! 

Interactieve rondleiding via de multimediaguide (iPod) voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen.

Archeologische site

Interactieve archeologische tour Teseum 

Duik naar de schatten van de ondergrond! Jonge kenners nemen je mee op een fascinerende ontdekkingstocht van 2000 jaar Tongeren. De archeologische audiotours zijn helemaal op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 16 jaar. 

Interactieve rondleiding via de multimediaguide (iPod) voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen

Ontdek alle info en openingsuren van het Teseum op www.teseum.be.