Tongerse spirits

Haspengouw kent een rijke traditie van drankstokers, waarvan de Hasseltse jenever natuurlijk het bekendst is. Liefhebbers van een deugddoende borrel of zomerse cocktail, hoeven ook in Tongeren geen dorst te lijden.

Brandewijn Caesaar’ke

Met het Caesaar’ke lanceerde Toerisme Tongeren haar eigen brandewijn. Ambachtelijke distilleerderij De Korhaan stookt deze verkwikkende, goed verteerbare drank met gerstemout en rogge. En ja, de naam verwijst inderdaad naar de veldheer/keizer die ons de dappersten aller Galliërs noemde.

Je kan dit ‘Tongers witteke’ enkel kopen bij Toerisme Tongeren.

Niet zo’n fan van een borrel? Caesaar’ke doet het ook goed in longdrinks. Tongerse cocktailspecialisten Jeroen Jannes en Thibault Bunkens bedachten de Julius Collins, een zomerse drank op basis van Caesaar’ke.

Zo shake je deze vintage klassieker met een twist. Doe volgende ingrediënten in een shaker:

  • 6 cl Caesaar’ke

  • 3 cl vers citroensap

  • 1,5 cl waterkerssiroop

  • een halve theelepel Rabarber Bitters

  • een handvol ijsblokjes 

Shake alle ingrediënten krachtig gedurende 10 seconden. Zeef het drankje in een longdrinkglas dat je eerst met ijsblokjes vulde. Top het geheel af met soda of een premiumtonic. Garneer met een gedroogd schijfje citroen en een klein takje waterkers. Sôté!*

*Tongers voor santé!

 Tongerse gin

AMBIORIXGIN is de ‘eerste gin van de eerste stad’, gekruid met een origineel pallet aan Gallische kruiden: bijvoet, blauwe fenegriek, brandnetel, daslook, knoflook en lavas. Stuk voor stuk kruiden die je 2.000 jaar geleden al in onze contreien aantrof. Dit eerbetoon aan de Eburonenkoning is zowel fris en verfijnd als krachtig. Een onoverwinnelijke combinatie!

De AMBIORIXMAS is een feestelijke, limited edition gin met een toets van veenbessen om de eindejaarsfeesten met extra cachet te vieren.

De gins zijn ideaal voor wie weleens een borreltje lust, maar net zo goed als smaakmaker in een gin-tonic of andere longdrink.

Advocaat Ruttermolen

Advocaat is een delicatesse op basis van eieren en alcohol. B&B De Ruttermolen maakt haar advocaat letterlijk op grootmoeders wijze, naar een goed bewaard familierecept. Ideaal met een vleugje room, bij de koffie of op roomijs of gebak.

Fraisecello en Frambocello - Limoncello op zen Haspengouws

De likeuren van gouWd worden vervaardigd op basis van 100% Haspengouws fruit. De ongeëvenaarde kwaliteit van het Haspengouwse fruit is te danken aan de rijkdom van de leemgrond in onze streek die gekend staat voor zijn prachtige glooiende landschappen. De aardbeien en frambozen komen recht uit Haspengouwse velden en worden op artisanale wijze verwerkt op dezelfde dag als de pluk. Tijdens de productie geven de aardbeien en frambozen al hun smaak & kleur af aan de alcohol. Geen kleurstoffen - Geen smaakstoffen. Lekker als aperitief met processo : Fraisecello Spritz of als digestiefje recht uit de diepfries!

Alle info over Fraisecello en Frambocello op : www.gouwd.be