Gasthuiskapel

Sint-Jacobusgasthuis - eeuwenoude rustplaats

Het florissante Tongeren was in een ver verleden een favoriete stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Zij overnachtten in het Sint-Jacobusgasthuis. Dat groeide dankzij schenkingen uit tot een rijke instelling. Na de woelige Franse Revolutie werd het complex ingericht als ziekenhuis, weeshuis en rusthuis. Ben jij op weg naar Compostella, kom dan langs in onze kapel en vraag naar de stempel van de Compostellavrienden Tongeren.

Gasthuiskapel - Toerisme Tongeren

Vanaf 1980 gaf het Sint-Jacobusgasthuis onderdak aan de stadsdiensten van Tongeren. Vandaag is het een hypermodern hotel, woon- en shoppingcomplex. Ook de voormalige kapel van het gasthuis onderging een renovatie. En wat voor een! De integratie van het bezoekerscentrum met glazen buitenpaviljoen toont nog maar eens de innovatieve aanpak van de stad met haar erfgoed.

Bezoekerscentrum met streekproducten- en souvenirshop

Wat in een ver verleden een rustplaats was, bruist nu van vitaliteit. Een tof verblijf in en rond Tongeren start in ons bezoekerscentrum. Bovendien vind je hier (en alleen hier) een concentratie van overheerlijke streekproducten en souvenirs, om nog lang na te genieten. Stap dus zeker even binnen. Je bent van harte welkom!