Lezing: Echt verbonden. De geschiedenis van het homohuwelijk.

21 jaar geleden behaalde de LGBTQIA+ beweging in België een belangrijke overwinning: de openstelling van het huwelijk. Drie jaar later werd de adoptie opengesteld.  


Hoe werd België het tweede land ter wereld met een homohuwelijk? Dat is een verhaal over nederlagen en successen, met vooral veel verrassende wendingen. 


Gastspreker Paul Borghs schets aan de hand van onder meer interviews, tijdsdocumenten en interne verslagen de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in België die hebben geleid tot de openstelling van het huwelijk. Paul Borghs studeerde rechten, toegepaste economische wetenschappen en politieke en sociale wetenshappen. Hij is sinds het beging van de jaren '90 actief in de homo- en lesbiennebeweging. Hij publiceerde onder meer 'Holebipioniers. Een geschiedenis van de holebi- en transgenderbeweging in Vlaanderen' en schreef mee aan 'Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België'.   


OUDt wil zowel LGBT+'ers enerzijds en mensen met een kleurrijk hart anderzijds actief bij het verhaal betrekken en gaat met hen in dialoog.  


Iedereen is welkom! Bedoeling van deze lezing is om er een interactieve ochtend van te maken met vragen, antwoorden en suggesties. 


OUDt, organisator van deze lezing, is een vereniging van en voor de regenbooggemeenschap en staat open voor alle initiatieven rond het LGBT+-thema die voor verbinding zorgen.  


Plaats: Openbare Bibliotheek Tongeren, Dijk 111  


Datum: zaterdag 25/05/2024, 10u00. 


Deelname: gratis. 


aanwezigheid bevestigen is lief via info.oudt@gmail.com

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Tongeren
Dijk 111b1, 3700 Tongeren

Organisator

OUDt