Teseum

Ontdek in de musea van het Teseum het rijke erfgoed van Tongeren.

Archeologische site Teseum: ondergrondse schatten

Generaties lang bouwden Tongenaren aan een stad om in te leven, te werken en te wonen. De muren en funderingen staan er nog. Ze zijn te bewonderen in de archeologische site van het Teseum. De eeuwenoude stenen vertellen een verhaal van 2000 jaar geschiedenis over de stad, haar bewoners en de kerk. Een verhaal dat begint met de Romeinse heersers en vandaag nog altijd geschreven wordt. Deze archeologische site is een van de belangrijkste in heel Europa.

Voor kinderen en voor jongeren zijn er toffe parcours

Schatkamer Teseum: schitterende kunstschat

Eeuwenoud goud en zilver: de religieuze kunstschat van Tongeren is ronduit uniek. Niet toevallig staan heel wat stukken op de Vlaamse topstukkenlijst. Ook de gloednieuwe inrichting van het Teseum schittert in al zijn pracht. 

Laat je meeslepen voor een onvergetelijk museumbezoek. De 12de-eeuwse romaanse toren brengt je in hogere sferen, naar de kloostergang op de bovenverdieping. Muzikale intermezzo’s nemen je mee naar het muziekleven van het middeleeuwse Tongeren. Na je bezoek aan de schatkamer is het ‘hemels’ vertoeven in de romaanse kloostergang en omringende kloostertuin, een verborgen parel in het stadscentrum. 

Voor kinderen en voor jongeren zijn er toffe parcours

Ontdek het Teseum

Een multimediaguide (iPod) geeft je interessante achtergrondinformatie in het Nederlands, Frans, Engels of Duits. Deze digitale tool zit boordevol boeiende verhalen over de schatten van het Teseum. De parcours zijn zowel voor volwassenen en jongeren als voor kinderen.

Ontdek alle info en openingsuren van het Teseum op www.teseum.be