Schatten van vlieg

Vlieg verstopt schatten in Tongeren

Vlieg verstopt deze zomer maar liefst drie schatten in Tongeren. Tussen 1 juli en 31 augustus beleven jonge kinderen en hun familie zinnenprikkelende schattenjachten in Tongeren. Dit jaar is het thema ‘Ruik jij wat ik ruik?’ Plezier verzekerd!

Moerenpoort

Al dit leuks vindt onder meer plaats in de Moerenpoort. In de middeleeuwen was dit een stadspoort. Nu is het omgetoverd tot een historisch museum, verspreid over drie verdiepingen. Samen met Elemoed De Dikke Poortwachter en Palmerijn De Dunne Reiziger ga je op pad. Elke verdieping heeft een speciaal geurtje om de middeleeuwse sfeer extra tot leven te brengen. 

Gallo-Romeins Museum

Voor schatten van vlieg werkte het museum deze zomer een belevenisvolle geurtocht uit.
Onderweg ontdek je een heleboel voorwerpen met een reukje aan. Ooit werden ze gebruikt door neanderthalers, Kelten of Romeinen. Wat deden ze ermee? Aan de hand van toffe geuropdrachten kom je het te weten. Bij elk voorwerp uit het verre verleden leg je een link met een soortgelijk object uit het heden. Als je alle geuren goed hebt geroken, vind je de Schat van Vlieg.

Huis Theelen (1-31/8)

Ook de bibliotheek doet opnieuw mee! Met een gratis zomerse zoektocht die dit jaar start aan onze minibib in Huis Theelen, en je meeneemt langs mooie plekjes in onze stad zoals de Basiliek, het Gallo-Romeins Museum, het Begijnhof en nog zo veel meer moois. Dus ben jij een echte speurneus? Snuffel tussen de boeken, volg het spoor van Vlieg doorheen de stad, los de opdrachten op en open de schatkist! Deze zoektocht is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en duurt ongeveer een uur. Vind je de schatkist, dan win je een leuk gadget en je krijgt ook een geheime code. Met die code maken jullie kans op een gezellig familieweekend samen. Het opdrachtenboekje krijg je mee bij vertrek aan Huis Theelen. Wij zetten alvast onze speurneus op!