Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Ben je ooit al eens een blindengeleidehond tegengekomen? Deze honden helpen hun blinde of slechtziende baasjes om zich zo veilig mogelijk in het verkeer te verplaatsen. Dit doen ze op allerlei manieren: door obstakels te omzeilen op de stoep, een stoeprand, trap of zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein.

Een heel takenpakket dus, waarvoor deze honden speciaal opgeleid moeten worden. Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren doen ze dat met veel plezier. Wil je zelf ontdekken hoe zij dit precies aanpakken? Plan dan een bezoek in. Neem een kijkje achter de schermen van het centrum, ontdek de trainingsaanpak en de geschiedenis van het BCG, luister naar een getuigenis van een geleidehondgebruiker en bekijk het proces van pup tot geleidehond.

Na de lezing volgt er een rondleiding in het centrum, de belevingsruimte en de kennels. De ontvangst kan uitgebreid worden met een moment voor een drankje, koffie en gebak. Afspraken hierover kunnen gemaakt worden met de BCG-medewerkers.