Pelgrimswandeling op het feest van de apostel Jakobus 2024

Een wonder op je pad!Op 25 juli, feestdag van de apostel Jakobus, patroon van de pelgrims, nodigen we u uit de stapschoenen aan te trekken en mee op pelgrimstocht te gaan op en rondom de Via Limburgica (de Limburgse Compostellaroute) en het Evermaruspad in het mooie Haspengouw tussen Tongeren en Rutten. Alle wandelingen starten en eindigen aan de parking van de Jekerhippodroom (Rutterweg 85, 3700 Tongeren) vlakbij de kapel van Offelken, en hebben de Sint-Evermaruskapel te Rutten als keerpunt.
U kan kiezen uit drie afstanden: lange tocht van 18 km: vertrek om 9 uur en einde omstreeks 16.30 uur; middellange tocht van 12 km: vertrek om 10 uur en einde omstreeks 16 uur; korte tocht van 8 km: vertrek om 10.30 uur en einde omstreeks 15.30 uur. Voor alle groepen samen is er om 12 uur een bezinnend moment in de Sint-Evermaruskapel te Rutten, waarna we samen onze picknick gebruiken in de Evermaruszaal (drank is ter plaatse te koop).
Met het thema “een wonder op je pad” sluiten we aan bij de rijkdom aan wonderverhalen op en rond de pelgrimswegen. Samen proberen we te ontdekken dat wonderen niet spectaculair moeten zijn en dat alles wellicht begint met “ver-wonder-d” en ontvankelijk in het leven staan. We gunnen elkaar ook geregeld een kwartiertje stille tijd …
Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. Kinderen en jongeren zijn van harte welkom.
Deze pelgrimswandeling is een organisatie van de werkgroep Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt in samenwerking met CCV Hasselt.
Verdere info: Luc Herbots 0478/31.57.47 - pelgrimspastoraal@gmail.com

In samenwerking met Vlaamse Overheid, Werkgroep Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt

Activity Members: Luc Herbots

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Dekenij Tongeren
Corverstraat 1, 3700 Tongeren

Organisator

CCV, Christelijke Cultuur Vandaag