40 Watt Band - plays R.E.M. unplugged

40 Watt band viert 40 jaar R.E.M. met een unplugged sessie die je doet wegdromen naar de legendarische MTV unplugged sessie van R.E.M...


In 1983 kwam het alom bejubeld debuutalbum 'Murmur' van R.E.M. uit en de wereld had het geweten. Rolling Stone Magazine riep de plaat uit tot album van het jaar voor Michael Jacksons Thriller. 'Murmur' was voor de charismatische frontman Micheal Stipe en co nog maar het begin van een wereldse muziekcarrière die maar liefst 31 jaar heeft geduurd, want in 2011 trokken de bandleden de stekker eruit.


Na 'Murmur' volgde het ene na het andere succesvolle album elkaar op. 'Green', 'Out of Time', 'Automatic for the People', 'Monster', 'New Adventures in Hi-Fi' om maar enkele te noemen. Met de albums volgde de hits elkaar ook in een ijltempo op. 'Orange Crush', 'The One I Love', 'Fall on Me', 'Nightswimming', 'Drive', 'So Central Rain', 'Losing my Religion', 'End of The World, Man on the moon' …


Deze wereldband heeft jarenlang de wereld rond getourd en was één van de geliefde headliners op festivals als Rock Werchter, Roskilde en Glastonbury.


Eén van de hoogtepunten in hun carrière is ongetwijfeld hun akoestische sessie die ze opgenomen hebben voor het legendarische MTV unplugged programma in New York in 1991.


Doe alvast je ogen toe… R.E.M. staat weer eens voor even live op de planke 


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
SuperVriendenPrijs - 8,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Organisator

de VELINX