Remy & The Analogue Robot Orchestra - Remy Van Kesteren

Echte mannen spelen harp, luidt het licht provocerende credo van harpist Remy van Kesteren. Het palmares van de jonge musicus is nu al indrukwekkend, net zoals zijn passie om het imago van zijn instrument op te vijzelen.

Van het Conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de club - de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken. Een half jaar na de release van zijn album 'Shadows' brengt de harpist een aantal covers uit van onder andere Radiohead en Rosalía.

In 2015 werkte Remy voor het eerst samen met Jurjen Alkema van kunstenaarscollectief Blauwe Uur. Al snel na de samenwerking bleek dat Jurjen nog een bijzondere installatie kon toevoegen aan de optredens van Remy, namelijk het Analogue Robot Orchestra. Het robotorkest bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen, door middel van elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een versie 2.0 van het 'orkest' door zijn muzikale kompaan Jurjen Alkema, ook verantwoordelijk voor de oogverblindende videomapping.

Harder. Better. Faster. Stronger. Langzaam zijn de robots uitgegroeid tot één groot muzikaal beest dat van Kesteren niet alleen volgt, maar hem ook uitdaagt en verrast. Samen verleggen ze de grenzen weer een stukje verder. Geheel in lijn met deze tijd is het ook nog eens de meest coronaproof band die je je kan bedenken. Intiem, groots, de concertzaal als huiskamer en de eigen fantasie als universum.

Deze zomer kan/kon u 'in gestripte versie' een glimp van hun kunnen opvangen tijdens het Stadmuzikantenfestival van MoMeNT en nu al in vol ornaat op de planken van de VELINX met het volledige Analogue Robot Orchestra én oogverblindende videomapping!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Supervriendenprijs - 8,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Contact

Organisator

de VELINX