Herrie - Maja Westerveld i.s.m Abattoir ferme & Nona

Een hartstochtelijke ode aan de struikelende medemens.

Herman is een excellent puzzelaar, maar vraag hem niet om naar de supermarkt te gaan, want je ziet hem niet meer terug. In de wereld buiten zijn eigen kamer en buiten zijn eigen hoofd krijgt hij de stukken van de realiteit niet bij elkaar gepuzzeld. Zijn echtgenote leest boeken over vrouwen die het slechter hebben dan zij. Dat aanbod wordt steeds kariger, maar dat ligt niet aan het aanbod en ook niet aan haar, zegt ze fijntjes tegen Herman, vlak voor ze hem verlaat...

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Sinds enkele jaren maakt ze deel uit van de artistieke kern van Abattoir Fermé.

Na het alom geprezen 'Drek' (2017) is 'Herrie' haar tweede solovoorstelling: een labyrintisch, tragikomisch en vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die zich proberen te handhaven in een wereld die helemaal uit mekaar valt.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Vriend van de Velinx - 10,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Contact

Organisator

de VELINX