Winter tales festival - met Jacob David, Wooden Elephant en Ansatz der Maschine

WARM MELANCHOLIC SOUNDS IN THE HEART OF THE WINTER

WINTER TALES festival is het hartverwarmende festival van de VELINX met broze muziekjes badend in een dromerige sfeer in het hartje van de winter. Balsem voor de ziel. Het WINTER TALES festival is inmiddels aan zijn 6de editie toe. Een editie met een sterke internationale line up én een heel speciale editie voor Ansatz der Maschine. Het wordt een bloedmooie onvergetelijke avond!

JACOB DAVID (DK)

Jacob David is een Deense componist en pianist uit Kopenhagen. Al van kindsaf aan waren David en zijn piano onafscheidelijk, drukdoende met improvisaties van blues tot klassiek. Toen hij tijdens zijn jonge twintiger jaren in rusthuizen optrad, stelde David vast hoe rustgevend muziek kon zijn en soms zelfs lang vergeten herinneringen terugbracht. Deze ervaring bracht hem er toe zijn muziekstijl te vereenvoudigen en ook eigen muziekstukken te componeren. Naast zijn solo project werkt Jacob David ook samen met muziek engineer en producer Thomas Haahr om soundtracks voor film en TV te componeren.

Jacob David was samen met Julien Marchal in 2019 al eens te gast voor een dubbelconcert in de VELINX. Het was toen zijn eerste concert op Belgische bodem en hij stelde toen in première zijn eerste album 'Omkuld' (2015) voor. Dat was een wondermooie avond. Inmiddels is er een tweede album 'Mursejler' (2021) dat hij in primeur met veel zin live komt brengen tijdens het WINTER TALES festival.

Jacobdavidmusic.com


WOODEN ELEPHANT (GB-IE-IS-NO-BG)

Wooden Elephant werd opgericht door Ian Anderson. Hij werkte met Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra en speelde mee op A moon shaped pool van dezelfde band.

Wooden Elephant speelt elektronische albums op 'klassieke' of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Als een alternatieve reis langs klassieke elektronica.
Wooden Elephant zetten in 2018 zijn tanden in Radioheads meesterwerk Kid A uit 2000.

(Her)ontdek tijdens WINTER TALES festival 'Kid A' in een bewerking voor strijkkwintet en extra 'instrumentarium' als wijnglazen, stemvorken en aluminiumfolie. Een hallucinerende trip die diepere lagen in de muziek van Radiohead blootlegt en de muziek naar een nog hoger niveau tilt.

www.woodenelephantmusic.com/

Credits
Arrangementen & altviool: Ian Anderson - Viool: Aoife Nì Bhriain en Hulda Jónsdóttir - Cello & kazoo: Stefan Hadjiev - Contrabass: Nikolai Matthews - Foto © Anne Veldt


ANSATZ DER MASCHINE (BE)

Sinds 2004 verwent Mathijs Bertel, frontman van Ansatz der Maschine, ons al met zijn verfrissende en warme indietronica. In januari 2020 is hun langverwachte 4e album 'Burial Songs' verschenen. Een parel van een plaat, vol bloedmooie nummers als 'Falling Down', 'Eagle' en 'Untold' was meteen een schot in de roos… ook StuBru en Radio 1 pikte hun unieke sound op. Intussen is er een gloednieuwe plaat 'Tunguska' die ze live heel graag aan ons komen voorstellen. Live kneedt deze 7 koppige band dit album tot een poëtisch en filmisch concert waarin folktronica, neoklassiek en knisperende elektronica verweven worden tot een warme en bevreemdende wereld. De klank schiet in surround door de ruimte, want ook achter het publiek staan boxen en ook de live visuals nemen de toeschouwer mee op een beklijvende en warme melancholische trip.

Allemaal redenen om hen met open armen te ontvangen op Winter Tales Festival.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriend van de Velinx - 12,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Contact

Organisator

de VELINX