Teseum: schatkamer & archeologische site

In het Teseum stap je in het schitterende verhaal van de religieuze kunstschat of ontdek je de geheimen van de archeologische ondergrond. Het is de unieke uitvalsbasis om het boeiende verleden van Tongeren te ontrafelen.

Daal af naar de eerste stad van België. De archeologische site van het Teseum neemt je mee voor een fascinerende tijdreis van 2000 jaar. Je vindt er sporen van Romeinse stadswoningen, een middeleeuws stadscentrum en religieuze gebouwen. De kunstschat van Tongeren pronkt in de kloostergebouwen. Ze is ronduit uniek. Na het bezoek wandel je in de sfeervolle kloostergang waar het heerlijk vertoeven is.
De schatkamer en de archeologische site van het Teseum zijn afzonderlijk te bezoeken. Een multimediaguide, boordevol informatie en verhalen, brengt het verleden tot bij jouw.

Het Teseum is cool! Doe een interactieve ontdekking of volg een belevingsvolle tour helemaal op maat van kinderen of jongeren. Voor kinderen vanaf 6 jaar en jongeren vanaf 12 jaar.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 6,00
6 - 26 jaar - 1,00 euro, < 6 jaar, ICOM, begeleiders pers. met beperking - 0,00 euro, 55+, groepen - 5,00 euro, Combi archeo en schatkamer - 10,00 euro, Combi 6 - 26 jaar - 2,00 euro, Combi 55+, groepen - 8,00 euro

Waar

Teseum
Museumkwartier 2, 3700 Tongeren

Organisator

Teseum