Educatieve programma's

Jonge onderzoekers in Tongeren

Ga te voet op ontdekkingstocht in het stadscentrum. Een educatieve zoektocht loodst de leerlingen langs alle historische en culturele bezienswaardigheden en leert ze over de rijke geschiedenis van Tongeren. De brochure kan je gratis afhalen bij Visit Tongeren of download hem onderaan deze pagina.

Tijdreizen in Tongeren

Educatieve tool voor kinderen van 9 tot 12 jaar!

De route start onder de paraplu op het binnenplein van het Julianuscomplex, nabij de toeristische dienst. Van hieruit worden de kinderen op een uitdagende en speelse manier door de stad geleid. Via 9 stopplaatsen kunnen ze het diverse verleden van de stad ontdekken. Het is een parcours van ongeveer 2,5 km en duurt ongeveer anderhalf uur.

De educatieve tool is in de eerste plaats een wandeltocht die kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar in klasverband kunnen maken. Maar ook individuele gezinnen met kinderen en jeugdverenigingen kunnen gebruik maken van deze tocht. 

U kan de brochure hieronder downloaden of afhalen bij Visit Tongeren.

Gallo-Romeins Museum

Een museum saai? Niet het Gallo-Romeins museum! Educatieve programma’s en toffe workshops houden leerlingen geboeid in de ban van een interessant verleden. Een museumbezoek dat écht leerling-proof is? Ontdek het op www.galloromeinsmuseum.be of informeer ernaar bij grm@stadtongeren.be.

Teseum

Ontdek hier de programma's voor jongeren in het Teseum.