Belevingsvolle musea

Tongeren pakt uit met fantastische musea!

Bewonder de museumsite aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het Teseum. De basiliektoren pronkt er in het Tongerse landschap, volledig gerestaureerd en in topconditie! Voor het eerst in zijn geschiedenis krijgt het brede publiek toegang tot de toren. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over het Haspengouwse landschap.
Ontdek de Romeinse cultuur in het Gallo-Romeins Museum. De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Bovendien ontdek je in het Gallo-Romeins Museum een nieuwe tijdelijke tentoonstelling: ‘De oudheid in kleur’. Een belevenisvolle expo met tientallen reconstructies in kleur.
Of geniet van de ingetogen sfeer die over de straten en pleintjes van het charmante begijnhof hangt. In het begijnhofmuseum Beghina ontdek je hoe de begijntjes vroeger leefden. Alle Tongerse musea zijn bovendien kidsproof, een ideale uitstap voor het hele gezin!

Stroopfabriek in Borgloon

Breng een bezoekje aan de Stroopfabriek in Borgloon en ontdek het ware fruitverleden! Aan de hand van verschillende modules leer je de oude stroopstookkunst kennen en de kunst van het fruittelen. Neem een kijkje bij de productieruimte en zie hoe er vandaag nog altijd stroop wordt gestookt. Ben je na je bezoek helemaal onder de indruk van de lokale producten? Ga dan zeker eens kijken in de streekproductenshop en ga naar huis met een lekker souvenirtje.