Lezing Dirk Bracke "Has#tag"

Donderdag 25 oktober om 20 uur

Op donderdag 25 oktober om 20 uur is jeugdauteur Dirk Bracke te gast in onze bib.

Dirk Bracke is een vaak gelezen auteur bij onze jeugd. Hij schreef heel wat boeken, waaronder “Black”, “Back”, “Zij en haar”, “Straks doet het geen pijn meer”, “Het Engelenhuis”, … Hij schrijft vaak onomwonden over de donkere kant van het leven en schuwt daarbij maatschappelijke thema's zoals drugsverslaving, aids, echtscheiding, seksueel geweld, afpersing en oorlog niet.

Tijdens de lezing zal hij vertellen over het schrijverschap en zijn bekendste werken, maar zal hij ook dieper ingaan op Has#tag, een boek over de gevaren van sociale media bij kwetsbare tieners. Aansluitend tonen we de kortfilm van het boek, gemaakt door Adil El Arbi en Bilall Fallah (regisseurs van onder meer “Black” en “Patser”). Tenslotte is er een korte signeersessie voorzien.

Deze lezing wordt gegeven in het kader van de Digitale Week. De laatste tien jaar zijn we in een technologische stroomversnelling terechtgekomen, in een wereld vol digitale gadgets, apps en sociale netwerken. Met z'n allen chatten, klikken, liken, taggen en swipen we. Als bibliotheek hebben we de taak om mensen digitale vaardigheden bij te brengen en hen te laten genieten van digitale cultuur, maar anderzijds ook om digitale bewustwording en online veiligheid bij te brengen.

De lezing is geschikt voor een jongerenpubliek, maar ook voor ouders en leerkrachten. Ze duurt ongeveer 1,5 uur en is gratis maar inschrijven is wel verplicht (op 012/800.060 of aan de balie van de bibliotheek).